Ingrediënten
- 1 zakje kippensoep met vermicelli
- 3 kipfilets in blokjes
- 1 ui
- 2 tenen knoflook gesnipperd
- salamblad
- stukje laos
- piment
- 3 grote aardappelen, geschild, in blokjes
- bouillonblokje
- eventueel selderij en madame jeanette
Variatietips
- Ook lekker met een handje taugé erdoor (op het laatst).
Bereiding
Stap 1
Doe het zakje kippensoep met zoveel water als op de verpakking staat in een pan.
Stap 2
Voeg toe: een salamblaadje, een stukje laos (2cm) en 5 pimentkorrels, de ui en de knoflook en laat het langzaam aan de kook komen.
Stap 3
Als het kookt, vuur laag en voeg de kip toe (eventueel kan je een hele madam Jeanette mee laten koken).
Stap 4
Voeg na ongeveer 10 minuten de blokjes aardappel toe en laat de soep zachtjes koken tot de aardappel gaar is (haal de madame Jeanette eruit).
Stap 5
Eet de soep met gekookte rijst en sambal en eventueel wat kleingesneden selderij.
Variatietips
- Ook lekker met een handje taugé erdoor (op het laatst).