Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 250 gr suiker
- 150 gr havermout
- 200 gr gesmolten boter / margarine
- snufje zout
- 4 grote appels
- zakje vanillesuiker
- rozijnen (eventueel)
- citroensap
Benodigdheden
- Springvorm 24-26 cm.
Variatietips
- Voeg i.p.v. rozijnen, dadels en of vijgen toe.
- Bestrijk de taart als ie nog warm is met warme gezeefde abrikozenjam (zoet!).
- Ook lekker met peren of pruimen (verkruimel dan over de bodem drie beschuiten om het vocht uit de vruchten op te vangen).
Bereiding
Stap 1
Schil de appels, snij ze in stukjes en vermeng ze met het sap van een halve citroen en de vanillesuiker. Voeg (eventueel) een handje rozijnen toe.
Stap 2
Meng in een kom de bloem, suiker, havermout, snufje zout en de gesmolten boter met je vingers tot een kruimeldeeg.
Stap 3
Gebruik 2/3 van de kruimels om de bodem en zijkanten van de ingevette springvorm te bedekken, druk dit een beetje aan.
Stap 4
Doe de appels in de vorm en strooi de rest van de kruimels erover. Bak de appeltaart ongeveer 60 minuten in een hete luchtoven op 175 graden.
Stap 5
Kijk na 45 minuten even of de bovenkant niet te bruin wordt, leg eventueel een velletje bakpapier of aluminiumfolie erover.
Variatietips
- Voeg i.p.v. rozijnen, dadels en of vijgen toe.
- Bestrijk de taart als ie nog warm is met warme gezeefde abrikozenjam (zoet!).
- Ook lekker met peren of pruimen (verkruimel dan over de bodem drie beschuiten om het vocht uit de vruchten op te vangen).