Ingrediënten
- 75 gr boter (soesjes)
- 75 gr gezeefde bloem (soesjes)
- zout (soesjes)
- 3 eieren (soesjes)
- 4 dl slagroom (vulling)
- 1 zakje slagroomversteviger (vulling)
- 4 a 5 eetlepels suiker (vulling)
- 30 gr boter (garnering)
- 100 a 200 gram chocolade (garnering)
- 30 gr gezeefde poedersuiker (garnering)
- 1 dl water
Variatietips
- Vul de soesjes met aardbeienmousse (slagroom mixen met aardbeien en suiker).
- Leg schijfje aardbei tussen de soesjes met slagroom.
Bereiding
Stap 1
Maak de soesjes als volgt:
Stap 2
Doe de boter in kleine stukjes samen met het zout en 1 dl water in een pannetje en breng aan de kook. Voeg de bloem er in één keer aan toe als de boter goed is gesmolten. Blijf op een laag vuur goed roeren tot het deeg van de pan loslaat.
Stap 3
Doe het deeg over in een kom en laat iets afkoelen. Klop de eieren één voor één met een mixer door het deeg. Doe er pas het volgende ei bij als het vorige volledig is opgenomen. Blijf nog 2 a 5 minuten kloppen tot het deeg mooi glanst en in stukken van de gardes valt.
Stap 4
Doe het deeg in een spuitzak (of schep met lepeltjes) en spuit kleine bergjes (ongeveer de grote van een walnoot) op een beboterde bakplaat.
Stap 5
Bak de soesjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 225°. Verlaag de temperatuur vervolgens tot 175° en bak ze nog 10 minuten. Prik in elke soesjes met een naald (om wat stoom te laten ontsnappen) en laat ze nog 5 minuten nadrogen in een uitgeschakelde oven met de ovendeur op een kier. Laat ze volledig afkoelen op een rooster en snij ze halfopen.
Stap 6
De vulling:
Stap 7
Klop de slagroom samen met de slagroomversteviger en de suiker stijf. Spuit of schep de slagroom in de afgekoelde soesjes.
Stap 8
Garnering:
Stap 9
Breek de chocolade in stukjes en doe in een pannetje (au bain marie). Als de chocolade volledig is gesmolten voeg dan de boter en suiker toe en roer goed om. Giet dit over de soesjes.
Stap 10
Versier de soesjes eventueel met amandelen.
Variatietips
- Vul de soesjes met aardbeienmousse (slagroom mixen met aardbeien en suiker).
- Leg schijfje aardbei tussen de soesjes met slagroom.