Ingrediënten
- 8 verse sint-jakobsvruchten
- 200 gr champignons
- sap van 1 citroen of wat visbouillon
- 2 a 4 eieren losgeklopt
- 3 a 6 eetlepels gemalen emmentaler
- 2 a 4 eetlepels melk
- 1 el gehakte peterselie
- olijfolie
- peper en zout
- extra gemalen kaas
Bereiding
Stap 1
Stoom de sint-jakobsschelpen open en haal de vruchten eruit.
Stap 2
Snij het wit in plakjes en laat het rode koraal heel. Hou de 4 schelpen apart om het gerecht in op te dienen.
Stap 3
Borstel de champignons droog schoon. Snij ze in fijne plakjes en besprenkel met citroensap of visbouillon.
Stap 4
Bak ze kort in olijfolie en doe er de peterselie en sint-jakobsvruchten bij. Schep goed om.
Stap 5
Klop de eieren los met de melk en de kaas. Kruid naar smaak met peper en zout.
Stap 6
Verdeel het zeevruchten mengsel en de eieren over de schelpen. Bestrooi met gemalen kaas en zet ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.