Ingrediënten
- 120 gr suiker
- 4 eieren
- 120 gr roomboter
- 120 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 gr speculaas verkruimeld
- 3 groene appels
- bruine basterdsuiker
- pietenglazuur, zie recept op deze site
Variatietips
- Een pietenglazuur op de bovenkant.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en schil en snij de appels in kleine stukjes en meng met 2 el basterdsuiker.
Stap 2
Klopt de eieren en de suiker in een kom en voeg vervolgens de gesmolten boter en het zelfrijzend bakmeel toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 4
Spatel als laatste de appels door het mengsel en vul de muffinvormpjes en doe op iedere muffin nog een beetje basterd suiker en bak in ongeveer 25 minuten gaar.
Stap 5
Laat de muffins afkoelen en besmeer ze met de bolle kant van een eetlepel rijkelijk met pietenglazuur (recept staat op deze site). Het kan uiteraard ook zonder pietenglazuur, maar dit maakt de Sinterklaasmuffin wel af.
Variatietips
- Een pietenglazuur op de bovenkant.