15 februari 2006
6 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • plantaardige olie om in te vetten
  • 10 bloemtortilla's
  • 500 gr geraspte kaas
  • 225 gr ham (of andere vleeswaren)
  • salsa (uit potje of zelfgemaakt)
  • verse kruidenkaas of kruiden-zure room

Bereiding

Stap 1
Doe wat olie in een pan met antiaanbaklaag en leg er van het vuur af 1 tortilla in. Leg er een laagje ham en kaas op. Verdeel een flinke hoeveelheid salsa over een andere tortilla en leg deze met de salsazijde naar beneden, op de kaas-ham tortilla in de pan.

Stap 2
Bak de tortilla's op middelhoog vuur tot de kaas gesmolten is en de onderzijde goudbruin is.

Stap 3
Leg een hittebestendig bord omgekeerd op de pan en hou het met de hand stevig op zijn plaats (draag ovenwanten). Keer de pan voorzichtig om zodat de tortilla met de gebakken kant boven komt te liggen. Laat de tortilla terug in de pan glijden en bak nu ook de andere kant goudbruin.

Stap 4
Neem de tortilla uit de pan en snij in punten. Serveer met de kruidenkaas of zure room met kruiden.

Stap 5
Salsa-recept: 6-8 rijpe tomaten, ca. 1dl tomatensap, 3-4 tenen knoflook, 1 bosje verse koriandersnuifje, suiker, 3-4 groene Spaanse pepers, 1 tl komijnpoeder. Alle ingrediënten in keukenmachine tot saus mengen. Zet in koelkast tot gebruik.

Stap 6
Bloemtortilladeeg zelf maken: Meng 350 gram bloem samen met 75 gram boter (met de vingertoppen) tot een kruimelig deeg. Los 1 theelepel zout op in 1 ½ dl warm water en doe dit bij het bloemmengsel. Kneed tot een mooi glad, soepele deeg (voeg water toe indien het deeg te droog is en bloem indien te nat). Laat een halfuurtje rusten onder plasticfolie.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten