Ingrediënten
- 2 eigelen
- 65 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 25 dl melk
- 25 dl bloem
- vleugje geraspte sinaasappel
- 1 eigeel
- 4 eiwit tot sneeuw geslagen
- 2 dl sinaasappelsap
- vleugje geraspte sinaasappel
Variatietips
- Je kan ook sinaasappellikeur toevoegen
Bereiding
Stap 1
Vet 4 soufflévormpjes in met boter en bestrooi met suiker en verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Klop de 2 eigelen op met de suiker.
Stap 3
Verwarm de melk met het vleugje geraspte sinaasappel en vanillesuiker. Voeg de bloem toe en meng goed zodat er geen klonters in komen.
Stap 4
Doe de melk bij het ei-suikermengsel en blijf roeren tot het indikt.
Stap 5
Neem van het vuur en voeg er het sinaasappelsap en het vleugje geraspte sinaasappel bij. Doe in een pot, dek af met plasticfolie en laat koud worden.
Stap 6
Haal de crème uit de frigo. Voeg er het laatste eigeel bij en meng vervolgens beetje bij beetje het opgeklopte eiwit door de crème. Vul de vormen en zet gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°
Variatietips
- Je kan ook sinaasappellikeur toevoegen