Ingrediënten
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 1 tl mosterdpoeder
- 0.5 tl cayennepeper
- 0.5 tl zout
- 2 el vers geknipt bieslook
- 100 gr roomkaas met kruiden
- 1 dl melk
- 60 gr cheddar, geraspt
- boter, roomkaas met kruiden, smeerkaas...
Variatietips
- Voor zoete scones vervangt u mosterdpoeder, cayennepeper, bieslook en geraspte kaas door 75 gram rozijnen en 25 gram suiker.
- Gebruik in plaats van kruidenkaas gewone roomkaas.
Bereiding
Stap 1
Zeef de bloem, het mosterdpoeder, cayennepeper en zout in een kom.
Stap 2
Voeg de roomkaas toe en meng alles goed. Roer er dan ook de fijngeknipte bieslook bij.
Stap 3
Maak een kuiltje in het midden en roer er geleidelijk 1 dl melk door totdat er een zacht deeg ontstaat.
Stap 4
Schep het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het lichtjes.
Stap 5
Rol het uit tot een lap van 2 cm dikte en druk met een ronde vorm zoveel mogelijk scones uit. Leg ze op een ingevette bakplaat.
Stap 6
Kneed het overgebleven deeg, rol het nogmaals uit en druk er nog een paar scones uit (in totaal is het deeg goed voor zo'n 10 scones).
Stap 7
Bestrijk de scones met de resterende melk en strooi er wat geraspte kaas over. Bak de scones 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn.
Stap 8
Laat ze afkoelen op een rooster en serveer met de boter, roomkaas met kruiden, smeerkaas.
Variatietips
- Voor zoete scones vervangt u mosterdpoeder, cayennepeper, bieslook en geraspte kaas door 75 gram rozijnen en 25 gram suiker.
- Gebruik in plaats van kruidenkaas gewone roomkaas.