Ingrediënten
- 2 scharreleiwitten
- snufje zout
- 100 gr suiker
- 125 ml slagroom
- 125 ml crème fraîche
- klein blikje (of verse) ananas
- 1 el geroosterde pijnboompitten
- honing
Variatietips
- De ananas kun je ook door ander fruit vervangen.
Bereiding
Stap 1
Klop de eiwitten met het zout in een vetvrije kom stijf tot het in pieken blijft staan. Voeg de suiker in 2 tot 3 keer toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf en glanzend is en het in een omgekeerde kom niet eruit valt.
Stap 2
Schep met een lepel 4 bergjes op de bakplaat en druk met de achterkant van een lepel er een kuiltje in.
Stap 3
Bak het schuim in een voorverwarmde oven van 120 graden in 1 tot 1 1/2 uur. Het schuim moet droog en krokant zijn. Laat het schuim in de oven afkoelen (evt. de deur op een kier).
Stap 4
Klop in de tussentijd de slagroom dik en lobbig en roer de crème fraîche met een vork los.
Stap 5
Spatel de slagroom voorzichtig door de crème fraîche en zet in de koelkast tot je het nodig hebt.
Stap 6
Vlak voor het serveren doe je het slagroommengsel in het kuiltje van het schuim een schijfje ananas en de geroosterde pijnboompitjes erover tot slot nog een paar druppeltjes honing en desgewenst een toefje slagroom.
Variatietips
- De ananas kun je ook door ander fruit vervangen.