Ingrediënten
- 150 gr bloem
- 300 ml melk
- 3 eierdooiers
- 3 eiwitten
- 40 gr gemalen parmezaan
- 200 gr courgette
- 200 gr rode paprika
- 100 gr maïs
- boter
- zout en peper
- nootmuskaat
- kruiden...
Variatietips
- Lekker met tomatensaus.
- Je kan er vlees of tofu onder mengen, of pasta, rijst of als broodbeleg.
Bereiding
Stap 1
Maak een beslag van de bloem, melk, eierdooiers en Parmezaan.
Stap 2
Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Klop de eiwitten en spatel ze erdoor.
Stap 3
Snij de courgette en paprika in stukjes. Laat de maïs uitlekken.
Stap 4
Stoof de groentjes in boter, schenk er het beslag bij en laat op een zacht vuurtje zo'n 6 a 8 minuten bakken.
Stap 5
Verdeel de koek in 4 stukken en draai ze om zodat ook de ander kant goudbruin bakt.
Stap 6
Trek de stukken in reepjes (zo vormt u 'schmarren').
Stap 7
Eventueel nog wat kruiden als bieslook, peterselie toevoegen.
Variatietips
- Lekker met tomatensaus.
- Je kan er vlees of tofu onder mengen, of pasta, rijst of als broodbeleg.