Ingrediënten
- 10 plakjes boerenmetworst
- stukje geitenkaas, fijngehakt
- 2 stronkjes witlof
- stukje blauwe kaas
- scheutje slagroom
- 1 el pijnboompitjes, geroosterd
- halve appel, fijngesnipperd
- 1 potje potje groene olijven
- 1 teen uitgeperste knoflook
- rood pepertje, fijngehakt
- 10 rondjes stokbrood
- bakje rode tapenade
- verse peterselie
Bereiding
Stap 1
Besmeer elk plakje boerenmetworst met geitenkaas. Rol de plakjes op en leg op de schaal.
Stap 2
Pel acht blaadjes van de witlof en leg ze op de schaal. Meng de blauwe kaas met de slagroom, pijnboompitjes en de appel. Vul de witlof met dit mengsel.
Stap 3
Meng de olijven in een kommetje met de knoflook en de rode peper. Leg deze ook op de schaal.
Stap 4
Rooster de rondjes stokbrood goudbruin en besmeer met de tapenade. Plaats deze als laatste op de schaal.
Stap 5
Hak peterselie heel fijn en strooi dit over de hele schaal heen.