Ingrediënten
- 2 dl bouillon
- 500 gr verse sperziebonen
- 2 el olie
- 1 ui
- 1 tl sambal oelek
- 0.5 tl knoflookpoeder
- 1 tl laos
- 1 el suiker
- zout
- 2 kopjes santen
- beetje citroensap
Variatietips
- De verse sperziebonen kan je vervangen door bonen in blik.
- Lekker bij de nasi.
- Je kan ook gekookte eieren toevoegen.
Bereiding
Stap 1
Fruit de gesneden ui met sambal oelek, knoflookpoeder, laos, suiker en zout in de olie.
Stap 2
Voeg de bouillon en de sperziebonen toe en kook die gaar.
Stap 3
Als laatst de santen en wat citroensap toevoegen en laten doorkoken tot het geheel gaar is.
Variatietips
- De verse sperziebonen kan je vervangen door bonen in blik.
- Lekker bij de nasi.
- Je kan ook gekookte eieren toevoegen.