Ingrediënten
- 200 gr verse spinazie
- 16 plakken rookvlees
- 1 doosje champignons, in plakjes
- 4 el pijnboompitten, geroosterd
- flinke hand parmezaanse kaas
- sap van een halve citroen
- olijfolie
- peper
- eetlepel grof zeezout
Variatietips
- Maak de sla af met tomaatjes.
- Gebruik geraspte geitenkaas i.p.v. Parmezaanse kaas.
- Voeg wat gebakken courgette toe.
Bereiding
Stap 1
Was de spinazie goed onder koud stromend water. Herhaal dit nog een keertje. Laat uitlekken zodat de spinazie goed droog is.
Stap 2
Drapeer de spinazie op vier borden. Schik de plakjes rookvlees erop. Bak ondertussen de champignons knapperig op hoog vuur.
Stap 3
Schep de champignonnetjes over de salade. Sprenkel de pijnboompitjes over het bord. Strooi de Parmezaanse kaas over het bord.
Stap 4
Klop een dressing van het citroensap, de olie, peper en zout. Lepel de dressing over de sla heen.
Variatietips
- Maak de sla af met tomaatjes.
- Gebruik geraspte geitenkaas i.p.v. Parmezaanse kaas.
- Voeg wat gebakken courgette toe.