Ingrediënten
- ijsbergsla
- 2 blikjes tonijn
- twee volle handen voorgekookte boontjes
- 1 rode paprika, in ringen
- 1 rode ui, in ringen
- 4 tomaten, elk in vieren gesneden
- 4 hardgekookte eieren, elk in vieren
- 4 kleine handjes knoflookolijven zonder pit
- verse peterselie
Variatietips
- Gebruik verschillende soorten paprika om de salade nog kleurrijker te maken.
- Strooi wat zelfgemaakte croutons over het bord.
Bereiding
Stap 1
Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes, meng deze met de boontjes en drapeer op de borden.
Stap 2
Laat de tonijn uitlekken in een vergiet. Prak het een beetje met een vork.
Stap 3
Verdeel de ringen paprika over de sla.
Stap 4
'Strooi' nu de tonijn op het bord.
Stap 5
Leg de ringen rode ui mooi over de tonijn heen.
Stap 6
Bestrooien met olijven.
Stap 7
Garneer de stukken tomaat en de eitjes rondom de rand van het bord.
Stap 8
Snijd de peterselie fijn en versier het bord ermee.
Stap 9
Gebruik een Amora Moutarde dressing om over de sla te schenken.
Variatietips
- Gebruik verschillende soorten paprika om de salade nog kleurrijker te maken.
- Strooi wat zelfgemaakte croutons over het bord.