Ingrediënten
- verschillende soorten sla
- halve komkommer, in reepjes
- potje zongedroogde tomaten, fijngehakt
- 12 el (olijf)olie
- 6 el azijn
- klein teentje knoflook, geperst
- 2 el mosterd
- 8 dikke plakken beenham
- 8 dikke plakken spek of bacon
- zakje walnoten, grof gehakt
- bakje alfalfa
- bosje verse peterselie, fijngehakt
- stokbrood naar keuze
- roomboter
Variatietips
- Vervang de sla door spinazie.
- Laat het spek/bacon achterwege.
- Vervang de dressing door honing-tijm dressing.
Bereiding
Stap 1
Maak een dressing van de olie, azijn, knoflook en mosterd. Mix goed door elkaar en zet weg.
Stap 2
Meng de sla met de komkommer en tomaatjes in een grote bak.
Stap 3
Verhit twee koekenpannen en bak in de ene pan de ham aan en in de andere het spek of de bacon.
Stap 4
Giet de dressing over de bak met sla en hussel alles goed door elkaar.
Stap 5
Verdeel de sla over vier borden.
Stap 6
Drapeer over elk bord twee plakken ham en twee plakken spek/bacon.
Stap 7
Strooi de walnoten over de borden.
Stap 8
Meng de alfalfa met de peterselie en leg op elk bord in het midden een flinke toef.
Stap 9
Serveren met schuin in plakken gesneden stokbrood en roomboter. Hmmm!
Variatietips
- Vervang de sla door spinazie.
- Laat het spek/bacon achterwege.
- Vervang de dressing door honing-tijm dressing.