7 september 2008
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • verschillende soorten sla
  • halve komkommer, in reepjes
  • potje zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 12 el (olijf)olie
  • 6 el azijn
  • klein teentje knoflook, geperst
  • 2 el mosterd
  • 8 dikke plakken beenham
  • 8 dikke plakken spek of bacon
  • zakje walnoten, grof gehakt
  • bakje alfalfa
  • bosje verse peterselie, fijngehakt
  • stokbrood naar keuze
  • roomboter

Variatietips

  1. Vervang de sla door spinazie.
  2. Laat het spek/bacon achterwege.
  3. Vervang de dressing door honing-tijm dressing.

Bereiding

Stap 1
Maak een dressing van de olie, azijn, knoflook en mosterd. Mix goed door elkaar en zet weg.

Stap 2
Meng de sla met de komkommer en tomaatjes in een grote bak.

Stap 3
Verhit twee koekenpannen en bak in de ene pan de ham aan en in de andere het spek of de bacon.

Stap 4
Giet de dressing over de bak met sla en hussel alles goed door elkaar.

Stap 5
Verdeel de sla over vier borden.

Stap 6
Drapeer over elk bord twee plakken ham en twee plakken spek/bacon.

Stap 7
Strooi de walnoten over de borden.

Stap 8
Meng de alfalfa met de peterselie en leg op elk bord in het midden een flinke toef.

Stap 9
Serveren met schuin in plakken gesneden stokbrood en roomboter. Hmmm!

Variatietips

  1. Vervang de sla door spinazie.
  2. Laat het spek/bacon achterwege.
  3. Vervang de dressing door honing-tijm dressing.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten