Ingrediënten
- 1 kg asperges
- 2 a 3 eieren
- 100 a 200 gram gerookte spekblokjes
- 2 a 3 sneden brood
- 2 el pijpajuintjes
- rucola salade
- halve ui (dressing)
- 1 ei (dressing)
- 2 dl maïsolie (dressing)
- 0.5 dl azijn (dressing)
- peper en zout
- 1 el mosterd (dressing)
Variatietips
- Voeg eventueel nog wat kaasblokjes bij de salade.
- Je kan er ook pasta onder mengen of rijst.
Bereiding
Stap 1
Schil de asperges, kook ze gaar en laat ze afkoelen.
Stap 2
Kook ondertussen de eieren hard en snij ze in blokjes.
Stap 3
Bak de spekblokjes krokant in wat boter of olie. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Snijd het brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in het spekvet.
Stap 5
Bereid de dressing: maal de ui, het ei en de mosterd fijn in de keukenrobot. Voeg geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Snij de asperges in stukjes en doe ze in een kom samen met spekblokjes, broodblokjes, eiblokjes, pijpajuintje en rucola. Meng voorzichtig en giet het sausje erover.
Variatietips
- Voeg eventueel nog wat kaasblokjes bij de salade.
- Je kan er ook pasta onder mengen of rijst.