Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool, in klein boompjes (niet te klein)
- 500 gr prinsessenbonen, in stukken
- 0.5 spitskool, in stukjes
- 500 gr spruiten, gehalveerd
- 1 blik bamboespruiten
- laos
- salam
- 2 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 2 vleesbouillonblokjes
- santen
Variatietips
- Serveren met witte rijst of longton.
- I.p.v. spruiten 1 grote winterpeen.
Bereiding
Stap 1
Pak een pan en doet er een laagje water in ongeveer 1½ kootje van je vinger. Doe de gesneden ui, laos en salam, knoflook en vleesbouillonblok in de pan en laat dit even samen koken niet te lang.
Stap 2
Maakt het blik gesneden bamboespruiten open en laat het water eruit lopen, als dit is gebeurd de bamboespruiten uit het blik in de pan doen.
Stap 3
Als dit even heeft gekookt doen er dan de schoongemaakte prinsessenbonen en spruiten bij en laat dit ook even door koken, dan de stukjes bloemkool erbij.
Stap 4
Als laatste doe je gesneden spitskool erbij en 2 theelepels sambal. Als dit alles in de pan zit dan een stuk santen erbij doen.
Let wel op de groenten moeten wel knapperig blijven, dus niet te lang doorkoken.
Selamat makan!
Variatietips
- Serveren met witte rijst of longton.
- I.p.v. spruiten 1 grote winterpeen.