Ingrediënten
- rundvlees of kippenlever
- 2 grote uien
- knoflook
- mespunt djinten
- 2 salam
- laos
- djahé
- sereh
- 3 tl ketoembar
- 5 a 6 tl sambal
- 0.25 santen
- beetje water
Variatietips
- Lekker bij een Indonesische rijsttafel.
Bereiding
Stap 1
2 grote uien snijden en bakken tot het glazig is.
Stap 2
In een schaal de knoflook, mespuntje djinten, 4 salam, laos, djahé, sereh en een beetje olie door elkaar mengen en hiermee het vlees of kippenlever marineren en een tijdje in laten trekken.
Stap 3
Het gemarineerde vlees of kippenlever bij de uien bakken.
Stap 4
3 theelepels ketoembar, 5 à 6 theelepels sambal en een beetje water toevoegen bij het vlees en zachtjes op laten staan tot het zacht is.
Stap 5
Op het laatst ¼ santen erbij voegen. Er moet niet teveel water in de pan blijven, dan is het klaar.
Variatietips
- Lekker bij een Indonesische rijsttafel.