Ingrediënten
- 1 kg rundvlees
- 100 gesneden vetspek
- 500 boter of margarine
- 1 olie
- 1 stuk kalfsbot of kalfsknie
- 4 kleine uien
- 500 worteltjes
- snufje zout
- snufje peper
- 1 witte wijn
Variatietips
- Je kan ook andere soorten vlees gebruiken, zoals varkensvlees (60min) en kip (30 min), dan hoeft het gerecht niet zo lang te sudderen
Bereiding
Stap 1
Omwikkel het stuk rundvlees met de plakjes vetspek en bind ze vast met kopldraad of zet het vast met satéprikkers.
Stap 3
Voeg het kalfsbot of -knie toe, de hele uitjes, de gesneden wortel, zout en peper naar smaak, wijn en 2 volle glazen water.
Stap 4
Zet het vuur na ongeveer 5 minuten op zijn laagste stand en leg de deksel op de pan en laat het gerecht 3 uur sudderen. Tussendoor steeds even controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit, het is niet de bedoeling dat het vlees droog kookt.
Variatietips
- Je kan ook andere soorten vlees gebruiken, zoals varkensvlees (60min) en kip (30 min), dan hoeft het gerecht niet zo lang te sudderen