Ingrediënten
- 2 tl olie
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 500 gr (kogel) biefstuk
- 185 gr kousenband in stukken van ongeveer 20 cm
- 2 limoenblaadjes, gesnipperd
- 2 kaffir
- 2 tl bruine suiker
- 2 el lichte sojasaus
- 1 el thaise vissaus (nam pla)
- korianderblaadjes
- eventueel witte rijst of mie of bami
Variatietips
- De kouseband kan je vervangen door sperzieboontjes.
Bereiding
Stap 1
Blancheer de kousenband ongeveer 5 minuten en verhit de olie en knoflook in een wok op middelhoog vuur. Zodra de olie heet is, het vuur hoog zetten en het rundvlees in ongeveer 3 minuten lichtbruin bakken.
Stap 2
Vervolgens de kousenband, limoenblaadjes, suiker, sojasaus en vissaus mee roerbakken totdat de kousenband een beetje kleur gaan krijgen. Roer snel de koriander erdoor heen en serveer direct met bijvoorbeeld witte rijst.
Variatietips
- De kouseband kan je vervangen door sperzieboontjes.