10 juni 2005
4 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 600 gr winterwortelen
  • 600 gr magere runderlappen
  • peper en zout
  • 40 gr boter of margarine
  • 50 gr spekblokjes
  • 1 laurierblad
  • 1 mespunt tijm
  • 3 takjes selderij
  • 1 flesje pils
  • 1 zakje stroganoffsauspoeder
  • 0.5 bekertje crème fraîche (of 4 el slagroom)

Variatietips

  1. Lekker met witte rijst.

Bereiding

Stap 1
Uien pellen en in stukjes snijden. Ook de wortelen schappen en in plakjes snijden.

Stap 2
De oven voorverwarmen op 175°C.

Stap 3
Het vlees met peper en zout inwrijven.

Stap 4
In een braadpan boter of margarine verhitten en hierin de spekblokjes 5 minuten zachtjes bakken. Het spek er vervolgens met een schuimspaan uithalen.

Stap 5
In dezelfde pan met vet het bakspek aan beide kanten lichtbruin bakken. De uien toevoegen en even mee bakken en vervolgens de spekjes weer toevoegen.

Stap 6
Vervolgens (fijngeknepen) laurierblad, tijm en selderij toevoegen. 1 minuut laten bakken en vervolgens de pils in de pan schenken en aan de kook brengen.

Stap 7
Deksel op de pan doen en ca 2½ à 3 uur in het midden van de oven zetten. (Heb je geen oven tot je beschikking of geen pan zonder plastic handvaten dan kan je het gerecht ook stoven op het gasfornuis, zie bij tips het onderwerp stoven).

Stap 8
De wortelen 1 uur voordat het gerecht gaar is toevoegen en meestoven.

Stap 9
De pan uit de oven halen en op het vuur zetten.

Stap 10
Het sauspoeder (bijvoorbeeld stroganoffsaus uit een maggizakje) met wat water losroeren, door de stoofschotel roeren en al roeren aan de kook brengen.

Stap 11
Crème fraîche of slagroom toevoegen en de stoofschotel nog 3 minuten laten koken en vervolgens op smaak brengen met peper en zout.

Variatietips

  1. Lekker met witte rijst.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten