Ingrediënten
- 4 roti vellen
- zout
- zwarte peper
- masala
- 4 teen knoflook
- 1 ui, gesnipperd
- 1.5 madam jeanet peper, fijn gesneden
- 2 bouillonblokjes
- 1 kg kippendijfilet in stukjes gesneden
- 200 gr kousenband in stukjes gesneden
- 4 middelgrote aardappels in blokjes gesneden
- zonnebloemolie
- 4 stuks hard gekookte eieren
Variatietips
- Serveer met pompoenpuree en madam jeanet sambal of madam jennet piccalilly.
Bereiding
Stap 1
Kruid de kip met masala, madam jeanet peper, zout en knoflook liefst een paar uur of een dag van te voren.
Stap 3
In braadpan 5 eetlepels olie verhitten als olie op temperatuur is vuur temperen; de gesnipperde ui, fijngesneden knoflook en madam jeanet peper snel omscheppend smoren. Ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. Voeg dan 2 tot 3 eetlepels masala toe. Roti-vulling blijvend omscheppen.
Stap 5
De gekruide kipfilet in de pan toevoegen en meebakken. Voeg hier vervolgens fijngemaakte en max. 2 bouillonblokjes erbij; niet meer, anders wordt het te zout.
Stap 6
De kousenband erdoor scheppen en ca. 1 minuut meebakken, toevoeging van zwarte peper naar smaak.
Stap 7
Vervolgens ongeveer 2 dl water toevoegen; aan de kook brengen en afgedekt ca. 20 minuten zachtjes laten stoven. De roti-vulling af en toe omroeren.
Stap 8
Voordat de roti-vulling bijna gaar is; na b.v 15 min, aardappelen toevoegen en omscheppen. nog even met kleinste stand op vuur laten staan. Gedurende de gehele kookproces af en toe een klein beetje water toevoegen. (niet droogkoken!)
Stap 9
In de tussentijd rotivellen in magnetron opwarmen e.e.a. volgens opschrift verpakking (let op rotivel niet uit de verpakking halen). Vuur onder de braadpan uit en nogmaals roti-vulling omroeren.
Variatietips
- Serveer met pompoenpuree en madam jeanet sambal of madam jennet piccalilly.