Ingrediënten
- 5.5 dl melk
- 4 eieren gescheiden
- 4 el poedersuiker
- 6 tl gelatine poeder
- 3 el kokend water
- 4 el irish mist likeur
- 5 el slagroom
- extra slagroom
- gehakte nootjes of chocolade
Bereiding
Stap 1
Melk aan de kook brengen en met een garde door de geklutste dooiers en 2 el poedersuiker roeren.
Stap 2
Terug in de pan doen en 7 min op laag vuur verhitten (niet koken).
Stap 3
Gelatine oplossen in kokend water en door het hete melkmengsel roeren.
Stap 4
Irish mist likeur toevoegen en ca 40 min in de koelkast laten opstijven.
Stap 5
Eiwit stijf kloppen en de rest van de poeder suiker erdoor roeren.
Stap 6
Doe dit mengsel samen met 5el geklopte slagroom toe aan het melk mengsel.
Stap 7
Verdeel over 8 schaaltjes en in de koelkast stijf laten worden.
Stap 8
Met slagroom, nootjes of chocolade versieren.