Ingrediënten
- 400 gr raapsteeltjes
- 1 ui
- 250 gr aardappelen
- 8 dl kippenbouillon
- 1.25 dl crème fraiche
- 50 gr boter/margarine
- 100 gr rauwe ham
- snufje zout en peper
Bereiding
Stap 1
Van de raapsteeltjes de wortels afsnijden en grof snijden.
Stap 2
De ui snipperen, de aardappelen schillen en in blokjes snijden, de rauwe ham in dunne reepjes snijden.
Stap 3
In de boter de ui ca. 4 minuten zachtjes bakken. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee op hoge bakstand.
Stap 4
Voeg de bouillon erbij, breng geheel aan de kook, en laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de aardappel gaar is. Doe de raapsteeltjes erbij, laat ongeveer 3 minuten meekoken.
Stap 5
Haal nu de pan van de warmtebron af en pureer dit met de staafmixer. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de crème fraiche toe.
Stap 6
Voeg in elke kop soep wat reepjes rauwe ham toe vlak voor het serveren.