Ingrediënten
- 4 kippenpootjes of kipkarbonades
- 1 l water
- 2 bouillonblokjes voor kip
- 2 rode pepers
- 1 stengel sereh
- 2 handjes taugé
- 1 handje verse koriander
Variatietips
- Gebruik groene pepers in plaats van rode.
- Serveer de soep in Aziatische kommetjes.
- Sprenkel wat geraspte kokos over de soep.
Bereiding
Stap 1
Leg de kip in het water samen met de bouillonblokjes. Laat een dik uur staan.
Stap 2
Maal de pepers fijn in een keukenmachine of in een vijzel. Het moet echt puree worden.
Stap 3
Hak de koriander fijn.
Stap 4
Haal de kiempjes van de taugé af.
Stap 5
Haal de kip uit het water (=nu bouillon). Ontbeen de kip.
Stap 6
Zeef de soep. Doe nu de pepers plus de kip bij de soep en laat even goed doorkoken.
Stap 7
Giet de soep in kommen. Verdeel de taugé over de kommetjes. Sprenkel de koriander over de soep. Eet smakelijk!
Variatietips
- Gebruik groene pepers in plaats van rode.
- Serveer de soep in Aziatische kommetjes.
- Sprenkel wat geraspte kokos over de soep.