Ingrediënten
- 125 gr rijst
- 0.5 rode paprika in kleine stukjes
- 1 dunne prei in ringetjes
- 2 eieren
- 40 a 50 gram geraspte oude kaas
- zout en peper
Bereiding
Stap 1
Kook de rijst gaar in water met een bouillonblokje.
Stap 2
Klop de eieren los met de groenten, kaas, zout en peper. Schep dit eimengsel door de afgekoelde rijst.
Stap 3
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en vet het licht in. Schep er met een ijsbolletjestang hoopjes rijst op en druk die plat.
Stap 4
Schuif de bakplaat in een op 200°C voorverwarmde oven en bak de koekjes tot ze mooi van kleur zijn en het ei is gestold (ca. 30 minuten). Draai de rijstkoekjes halverwege een keer om.
Stap 5
Je kan ze ook in frituurpan of een gewone pan met veel olie of boter bruin bakken.
Stap 6
Leg er als ze net uit oven komen een lepeltje boursin met look en fijne kruiden (of een of andere kaas die vlug smelt) op.