11 juni 2005
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr rijst
  • 2 geklopte eieren
  • 100 gr versgeraspte parmezaan
  • bloem
  • 2 geklopte eieren extra
  • paneermeel
  • 1 kleine ui (vulling)
  • 1 el olijfolie (vulling)
  • 150 a 200 gram gehakt (vulling)
  • potje boursin met kruiden (vulling)
  • zout en peper (vulling)
  • olie om te frituren

Variatietips

  1. Je kan ook wat tomatenpuree aan het rijstmengsel toevoegen.

Bereiding

Stap 1
Breng in een grote pan 1water en een bouillonblokje aan de kook en voeg de rijst toe. Breng het geheel langzaam aan de kook, zet het vuur lager en laat het sudderen.

Stap 2
Laat het geheel afgedekt koken tot de rijst net gaar is. Doe het over in een schaal en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 3
Roer er eieren en kaas door.

Stap 4
Hak de ui fijn voor de vulling.

Stap 5
Verhit olie in een kleine koekenpan op halfhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 min of tot de ui zacht is.

Stap 6
Voeg het gehakt toe en bak dit rul tot het van kleur verandert. Roer de boursin erdoor en laat de vulling afkoelen.

Stap 7
Kneed met natte handen ballen (of balletjes naargelang wat je verkiest) van het rijstmengsel. Druk ze een beetje plat, maak een kuiltje in het midden en schep vulling in de bal. Kneed de rijstbal om de vulling heen.

Stap 8
Rol elke bal door de bloem, doop hem in de losgeklopte eieren en rol hem dan door het paneermeel (of broodkruimels). Zet de ballen 30 min in de koelkast.

Stap 9
Frituur de tot de ballen goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Variatietips

  1. Je kan ook wat tomatenpuree aan het rijstmengsel toevoegen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten