Ingrediënten
- 2 uitjes
- groot blik kikkererwten
- 200 gr salami of chorizo
- 150 gr rijst
- 100 gr verse roomkaas met kruiden
- 0.5 dl slagroom
- 2 el melk
- peper en zout
- 4 el notenolie
Bereiding
Stap 1
Uitjes pellen en in ringen snijden.
Stap 2
Blik kikkererwten laten uitlekken.
Stap 3
Salami in kleine blokjes snijden.
Stap 4
Rijst koken.
Stap 5
Olie verhitten en de uitjes 3 minuten zachtjes bakken.
Stap 6
Salami en kikkererwten erbij doen en 2 minuten al omscheppend meebakken.
Stap 7
Roomkaas, slagroom en melk toevoegen en op laag vuur al roerend alles verwarmen tot de roomkaas gesmolten is (± 3 minuten).
Stap 8
Rijst onder mengen of saus apart bij de rijst serveren.