Ingrediënten
- 2 eierdooiers
- 1.5 tl mosterd
- 500 ml olie
- zout
- peper
- wijnazijn of citroensap
- 2 fijngesnipperde augurkjes,
- 1 tl kappertjes
- 1 el fijngehakte bieslook
- 1 el dragon
- 1 el peterselie
- 1 tl mosterd
- 1.5 tl ansjovispuree
Bereiding
Stap 1
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de 2 eierdooiers met 1 a 2 tl mosterd en een snuifje zout en peper in een kommetje en roer met een klopper goed glad. Laat 1 minuut rusten.
Stap 2
Giet er een straaltje slaolie of maïsolie bij en roer goed tot alle olie is opgenomen. (De olie moet er traag aan toegevoegd worden!!) Roer er weer wat olie bij en klop terug goed op. (hoe harder je klopt hoe dikker de mayonaise zal worden dus kan je ook met een elektrische mixer doen).
Stap 3
Breng de mayonaise eventueel op smaak met citroensap of wijnazijn en naar smaak nog wat zout en peper. Je hebt 500 ml van de mayonaise nodig voor de remouladesaus.
Stap 4
Voeg bij de mayonaise de 2 fijngesnipperde augurkjes, 1 theelepel kappertjes, 1 eetlepel fijngehakte bieslook, 1 eetlepel dragon, 1 eetlepel peterselie, 1 theelepel mosterd en 1 a 2 theelepels ansjovispuree. Werk af met ansjovisfilets.