Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 grote wortel
- 1 a 2 ui(en) en knoflookteentjes
- 2 a 4 dikke vleestomaten
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 2 takjes tijm
- verse basilicum
- 1 blik gare kikkererwten
- geraspte emmentaler
- zout en peper
- half of geheel bouillonblokje
Variatietips
- Voeg laag gehakt en puree toe aan schotel en je hebt volledige maaltijd.
- Normaal doet men hier ook aubergine in maar dat is persoonlijke keuze.
- Ratatouille is ook koud een lekker gerecht, zeker de volgende dag, dan zijn de smaken goed doorgetrokken in het volledige gerecht.
Bereiding
Stap 1
Snij de courgettes in blokjes, de paprika's, de ui in ringen, tomaten en wortels in stukjes.
Stap 2
Fruit de ui in olie en voeg de andere groenten erbij, bouillonblokje en kruiden, temper het vuur en laat zachtjes stoven.
Stap 3
Na ongeveer half uurtje de gare kikkererwten erbij, nog even laten pruttelen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Stap 4
In ovenschotel gieten, dikke laag kaas erover en even in oven laten gratineren.
Variatietips
- Voeg laag gehakt en puree toe aan schotel en je hebt volledige maaltijd.
- Normaal doet men hier ook aubergine in maar dat is persoonlijke keuze.
- Ratatouille is ook koud een lekker gerecht, zeker de volgende dag, dan zijn de smaken goed doorgetrokken in het volledige gerecht.