Ingrediënten
- 250 gr rabarber
- 0.5 dl appelsap
- 3 el kersenjam
- 4 dl yoghurt
- 2 el suiker (wit of bruin)
- 4 dl vanillevla
- 4 lange vingers of andere koekjes
Variatietips
- Maak dit ook eens van bananen of kiwi.
Bereiding
Stap 1
Rabarber wassen en in kleine stukjes snijden. In een pan de rabarber en appelsap doen. Rabarber in ca 5 minuten gaar koken.
Stap 2
Van vuur af kersenjam erdoor roeren en vervolgens laten afkoelen.
Stap 3
In maatbeker yoghurt en basterdsuiker door elkaar roeren.
Stap 4
In 4 hoge glazen elk 2 eetlepels rabarbercompote scheppen.
Stap 5
Yoghurt erop schenken. Helft van de rabarbercompote erop scheppen. Vanillevla erover verdelen.
Stap 6
Rest van de rabarbercompote erop scheppen. Garneren met een lange vinger.
Variatietips
- Maak dit ook eens van bananen of kiwi.