Ingrediënten
- 200 gr raapstelen
- 2 el pijnboompitten
- 1 el rode diksap
- 4 plakken oude kaas
- snufje zout
- vers gemalen peper
- 2 el balsamicoazijn
- lente-ui
- 4 olijfolie
Bereiding
Stap 1
Worteltjes van de raapstelen snijden, raapstelen wassen, droogmaken in theedoek of slacentrifuge en in stukjes snijden.
Stap 2
Ui in stukjes van 1/2 cm snijden.
Stap 3
Olie, azijn, diksap en 1/2 eetl. water tot een sausje kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Stap 4
Pijnboompitten goudgeel roosteren in een droge koekenpan.
Stap 5
Kaas in stukjes breken.
Stap 6
Sausje door de raapstelen scheppen. Over 4 borden verdelen. Garneren met de pijnboompitten en kaas.