Ingrediënten
- 6 sneetjes gerookte zalm
- 4 eieren
- 1 dl melk
- 2.5 dl room
- 4 el fijngehakte verse tuinkruiden
- peper
- zout
- 350 gr brie/camembert/mozzarella;
- nootmuskaat
- 1 pak kant-en-klaar bladerdeeg
Variatietips
- Je kan ook gekookte pasta door het eimengsel mengen of spinazie.
Bereiding
Stap 1
Rol het deeg uit en doe het in de quichevorm, dek de bodem af met aluminiumfolie en bak 10 minuten in de oven met een blinde vulling.
Stap 2
Ondertussen de eieren, melk, room, kruiden, peper, zout, nootmuskaat loskloppen. Gerookte zalm in blokjes snijden en onder mengen.
De bladerdeegbodem vullen met in reepjes gesneden kaas, daarboven het eier-zalm mengsel (eventueel nog wat reepjes kaas erover). De quiche ongeveer 30 minuten in de oven bakken.
Variatietips
- Je kan ook gekookte pasta door het eimengsel mengen of spinazie.