Ingrediënten
- 120 gr bloem
- zout
- 60 gr koude boter
- 100 gr ham in blokjes
- 250 gr belegen geraspte kaas
- 2 eieren
- 1.5 dl room culinair (campina)
- 0.5 tl paprikapoeder
- peper
Variatietips
- Als voor gerecht voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen.
- De Quiche Lorraine is een basisschotel, je kunt combineren met dingen die je zelf lekker vindt, zoals stukjes paprika, tomaten, champignons, uien enz.
- De schouderham kan ook door bacon worden vervangen.
Bereiding
Stap 1
Zeef de bloem met een beetje zout boven een kom en snijd met 2 messen de boter er door.
Stap 2
Voeg beetje bij beetje 1/2 tot 3/4 dl ijskoud water toe en meng door elkaar. Kneed met koele hand tot een egaal deeg en laat minimaal 30 min. verpakt in huishoudfolie in de koelkast rusten.
Stap 3
Druk het deeg uit in een ingevette lage taartvorm (22 cm). Prik de bodem met een vork op verschillende plaatsen in en verdeel de blokjes schouderham en de kaas erover.
Stap 4
Klop de eieren met de Campina Room Culinair, het paprikapoeder en wat peper en zout los en schenk het mengsel over de quiche. Bak de quiche in een voorverwarmde oven (175C ) in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Variatietips
- Als voor gerecht voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen.
- De Quiche Lorraine is een basisschotel, je kunt combineren met dingen die je zelf lekker vindt, zoals stukjes paprika, tomaten, champignons, uien enz.
- De schouderham kan ook door bacon worden vervangen.