Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg à 270 gram
- boter om de vorm in de vetten
- 150 gr katenspek, in reepjes
- 400 gr prei, in ringetjes gesneden
- 4 stuks eieren
- 100 gr monchou
- 2 tl selderijzout
- 250 gr kastanje champignons, in plakjes gesneden
- 1 handje pijnboompitten
- 3 el panko paneermeel
Benodigdheden
- ovenschaal
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180) en vet de ovenschaal in met boter. Bekleed de ovenschaal met de bladerdeeg en maak gaatjes. Leg op de bodem wat paneermeel zodat de bodem bij het bakken wat droger wordt of je kan er voor kiezen om de bodem eerst blind te bakken. Maak van het bladerdeeg wat over is hartjes om andere vormpjes.
Stap 3
Voeg de prei en de kastanjechampignons toe en stoof het mengsel tot de prei bijna gaar is. Roer nu de eieren en de monchou zorgvuldig door het mengsel en bestrooi met selderijzout.
Stap 4
Schep het mengsel in de beklede springvorm en bak vervolgens in circa 30 minuten bruin en gaar.