Ingrediënten
- 750 gr aardappelen
- 500 gr prei
- 250 gr gemengde paddenstoelen
- 50 gr ongezouten hazelnoten
- zout
- 20 gr boter
- 2 el zonnebloemolie
- vers gemalen peper
- 1 el grove mosterd
Variatietips
- Roer 4 eetlepels warme slagroom door de stamppot.
- Vervang de noten door fetakaas.
Bereiding
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Stap 2
Kook de aardappelen in ca 20 min gaar in iets gezouten water, doe de laatste 8 min de prei erbij.
Stap 3
Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op een hoog vuur knapperig bruin. Bestrooi ze met een beetje zout en vers gemalen peper.
Stap 4
Giet de aardappelen en de prei af en bewaar wat van het kookvocht.
Stap 5
Stamp de aardappelen en de prei met de mosterd door elkaar. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe.
Stap 6
Verdeel de paddenstoelen over de stamppot en bestrooi dan met de verkruimelde noten.
Variatietips
- Roer 4 eetlepels warme slagroom door de stamppot.
- Vervang de noten door fetakaas.