Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 3 tomaten (groot(vlees))
- 2 tenen knoflook
- 800 gr sperziebonen
- 400 gr aardappelen
- 2 laurierblaadjes
- 2 eieren
- peper en zout
Variatietips
- Lekker met vers knapperig brood en boter.
- Ook lekker met verse koriander erover gestrooid.
Bereiding
Stap 1
Maak de bonen, ui en tomaten schoon en snijd ze in stukken.
Stap 2
Fruit de ui in de olie. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de tomaten, laurier en wat zout toe.
Stap 3
Bak alles even lekker mee. Doe de boontjes erbij en bak die ook even mee.
Stap 4
Giet ongeveer 1lt water bij de groente en breng aan de kook.
Stap 5
Schil dan de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes en doe ze ook in de pan.
Stap 6
Kook de soep op laag vuur ongeveer 20 min. als het goed is ontstaat er een dikke stevige soep.
Stap 7
Kook de eieren hard en verkruimel ze, strooi dit over de soep.
Variatietips
- Lekker met vers knapperig brood en boter.
- Ook lekker met verse koriander erover gestrooid.