Ingrediënten
- 4 pladijsjes
- 25 gr boter
- 1 grote ui
- 500 gr diepvries doperwtjes
- 2 dl visfond of groenten fond
- italiaanse kruiden
- 5 el crème fraîche
- zout en peper
- 100 gr versnipperde droge ham
Bereiding
Stap 1
Maak eerst de erwtenmousse: bak de ui met de helft van de boter in een pannetje. Doe er de erwtjes, de fond, en de Italiaanse (of Provençaalse mag ook) kruiden bij.
Stap 2
Smoor de erwtjes in 10-15 minuten zachtjes gaar.
Stap 3
Pureer de erwtjes met een staafmixer. Roer de rest van de boter en de crème fraîche erdoor.
Stap 4
Warm de puree nog enkele minuten al roerende door en laat hem wat dikker worden.
Stap 5
Breng de mousse op smaak met zout en peper. Meng er vervolgens de gedroogde versnipperde ham onder.
Stap 6
Dep de pladijsjes droog, haal ze even door bloem en bak ze in boter.
Stap 7
Schep ze op een bord en verdeel er de mousse over. Lekker met pasta.