9 juli 2005
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 4 pladijsjes
  • 25 gr boter
  • 1 grote ui
  • 500 gr diepvries doperwtjes
  • 2 dl visfond of groenten fond
  • italiaanse kruiden
  • 5 el crème fraîche
  • zout en peper
  • 100 gr versnipperde droge ham

Bereiding

Stap 1
Maak eerst de erwtenmousse: bak de ui met de helft van de boter in een pannetje. Doe er de erwtjes, de fond, en de Italiaanse (of Provençaalse mag ook) kruiden bij.

Stap 2
Smoor de erwtjes in 10-15 minuten zachtjes gaar.

Stap 3
Pureer de erwtjes met een staafmixer. Roer de rest van de boter en de crème fraîche erdoor.

Stap 4
Warm de puree nog enkele minuten al roerende door en laat hem wat dikker worden.

Stap 5
Breng de mousse op smaak met zout en peper. Meng er vervolgens de gedroogde versnipperde ham onder.

Stap 6
Dep de pladijsjes droog, haal ze even door bloem en bak ze in boter.

Stap 7
Schep ze op een bord en verdeel er de mousse over. Lekker met pasta.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten