Ingrediënten
- 250 gr voorgekookt polentameel
- 40 gr koude boter
- 4 el gemalen parmezaan
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- venkelzaadjes
- olijfolie
- peper en zout
- pizza-garnituur
Bereiding
Stap 1
Doe het polentameel in een diepe pan met 4 keer het volume aan licht gezouten water.
Stap 2
Laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje, roer voortdurend met een houten lepel. De massa moet dik gebonden zijn en van de wand van de pan loskomen.
Stap 3
Voeg er de blokjes ijskoude boter en de gemalen kaas aan toe. Kruid met rozemarijn, venkelzaadjes, peper en zout. Schep goed om en zet van het vuur.
Stap 4
Maak ondertussen beleg voor de pizza: tomatenblokjes snijden, paprikareepjes, kaas in blokjes, vlees naar keuze, enz.
Stap 5
Vet een ondiep rond bakblik (met uitneembare bodem) in met olijfolie. Schep het polentamengsel in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
Stap 6
Beleg de pizza met garnituur naar keuze en besprenkel met olijfolie. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden.
Stap 7
Laat afkoelen in het bakblik. Ook lekker lauw of koud te eten.