Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 1 handje ongezouten nootjes
- flinke hand taugé
- 4 el chilisaus
Variatietips
- Laat de zaadjes in de peper zitten voor een erg 'hot' effect.
- Gebruik verschillende soorten paprika.
- Gebruik in plaats van nootjes geroosterd sesamzaad.
Bereiding
Stap 1
Snijd de komkommer in flinterdunne schijfjes.
Stap 2
Snijd de paprika in dunne reepjes.
Stap 3
Snipper de rode ui heel fijn.
Stap 4
Meng de groenten samen met de nootjes en de taugé in een schaal.
Stap 5
Sprenkel de chilisaus eroverheen en meng nog een keer goed.
Stap 6
Zet even een paar minuten weg zodat de smaken goed kunnen mengen.
Stap 7
NB: na een dag verliest de salade wel zijn knapperigheid, maar smaakt hij nog net zo goed. Je krijgt dan een soort 'atjar' idee...
Variatietips
- Laat de zaadjes in de peper zitten voor een erg 'hot' effect.
- Gebruik verschillende soorten paprika.
- Gebruik in plaats van nootjes geroosterd sesamzaad.