Ingrediënten
- 200 gr (room)boter
- 200 gr suiker
- 200 gr bloem
- 4 eieren
- 1 snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje pistachenootjes
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden. Maak de pistachenootjes klein met een hakmachine of met een schone theedoek en een pan.
Stap 2
Doe de boter en de suiker in een kom en mix deze ± 5 minuten tot een mooi glad beslag.
Stap 3
Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan de massa en mix deze ± 10 minuten.
Stap 4
Voeg als laatst de zout, bloem, bakpoeder en vanillesuiker toe en mix deze ± 5 minuten tot een mooi glad beslag.
Stap 5
Schep met een spatel de gehakte pistachenootjes door het beslag en bedek de cakevorm met bakpapier of met een laagje boter en bloem, doe dan het beslag in de cakevorm. Bak de cake in 60 tot 90 minuten gaar, met een satéprikker kun je kijken of de cake gaar is. Als je de satéprikker in de cake steekt moet die er droog uit komen, dan is de cake gaar.