7 april 2005
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 4 a 5 grote bakbananen
  • olie
  • geraspte of gesmolten javaanse suiker

Variatietips

  1. Gebruik voor dit gerecht niet al te rijpe bakbananen, het vruchtvlees van de te rijpe bananen is niet stevig genoeg voor het bakken en gaat tijdens het bakken kleven.
  2. Gebruik poedersuiker in plaats van geraspte of gesmolten Javaanse suiker.

Bereiding

Stap 1
Snijdt de bananen in twee helften in de lengte en vervolgens elke helft in de breedte in twee stukken.

Stap 2
Doe olie in de koekenpan en laat deze goed heet worden en bak hieirn de bananen goudbruin.

Stap 3
Bestrooi ze met poedersuiker, geraspte of gesmolten Javaanse suiker.

Variatietips

  1. Gebruik voor dit gerecht niet al te rijpe bakbananen, het vruchtvlees van de te rijpe bananen is niet stevig genoeg voor het bakken en gaat tijdens het bakken kleven.
  2. Gebruik poedersuiker in plaats van geraspte of gesmolten Javaanse suiker.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten