Ingrediënten
- 0.5 pot pindakaas
- 2 el zonnebloemolie
- water
- 1 ui, heel fijn gesneden
- 2 tenen knoflook
- weinig trassi bakar
- 3 el sap van asam
- 1 el azijn
- 1 tl suiker
- 1 tl kentjoer op smaak
- beetje zout
Variatietips
- Het is sowieso lekker om wat kleine stukjes pinda's door te petjil te doen.
Bereiding
Stap 1
Wrijf de uien met de knoflook, sambal, suiker, kentjoer en zout door elkaar tot een brij.
Stap 2
Fruit ze in de zonnebloemolie tot de uien geel zijn.
Stap 3
Meng de pindakaas of gemalen pinda’s er doorheen. Gaat heel makkelijk met een mengkom en een mixer.
Stap 4
Doe het asam lepelsgewijs door de massa. Alles in een steelpan en op het vuur zetten.
Variatietips
- Het is sowieso lekker om wat kleine stukjes pinda's door te petjil te doen.