Ingrediënten
- 2 blaadjes gelatine
- 250 gr suiker
- peren (voor 200gram perencoulis)
- 0.5 l slagroom
- 2.5 dl eiwitten
- 150 gr suiker (sausje)
- bruine suiker (sausje)
- room en boter (sausje)
Bereiding
Stap 1
Week de gelatine 3 minuten in ruim koud water tot de blaadjes helemaal zacht zijn.
Stap 2
Pocheer de peren, pureer ze en los de blaadjes gelatine erin op.
Stap 3
Klop de slagroom en de eiwitten stijf met de suiker. Spatel de slagroom door de perencoulis, voeg de eiwitten toe.
Stap 4
Maak een caramelsausje: roer alle ingrediënten voor de saus in een pannetje tot de suiker is opgelost en de boter is gesmolten -breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus nog 2 min sudderen.
Stap 5
Giet afwisselend een laagje perenmousse en caramelsaus in potjes. Laat ze afkoelen in de koelkast, zo'n 4 uurtjes.