Ingrediënten
- vulling:
- 200 gr gehakt
- 2 stuks uien
- 2 tenen knoflook
- gedroogde selderie
- 6 stuks wortels
- 2 handjes gesneden prei
- 2 handjes taugé
- 3 stuks eieren
- zout
- peper
- vet-sin
- olie
- 100 gr so-oen
- deeg
- 600 gr meel
- 3 el boter
- 2 stuks eieren
- zout
- kopje water
Bereiding
Stap 1
Gaar de so-oen in heet water en spoel af in koud water. Indonesische pasteitjes hebben de vorm van een halve maan en bestaan uit een deegkorstje met vulling.
Stap 2
Fruit ui en knoflook en voeg het gehakt toe, rul dit en voeg dan de fijngehakte selderie, de worteltjes (in reepjes gesneden), de prei en taugé toe met het zout, de peper en vetjin, goed roeren. Zodra alles gaar is, zet het vuur uit en meng de so-oen er goed door.
Stap 3
Doe de bloem, boter, zout en het ei in een kom en maak hiervan met wat water een soepel deeg. Rol dit uit tot plus minus halve cm dikte en steek er met een schaaltjes rondjes (met een middellijn van plusminus 14 cm ) uit.
Stap 4
Leg op zo n rondje een eetlepel vulling, vouw de randen op elkaar en maak de rand dicht. met wijsvinger en duim licht knijpen. de pasteitjes worden in hete olie bruin gebakken. Eerst de vulling maken en dan de korst, zo droogt de korst niet uit.