Ingrediënten
- 200 gr macaroni
- 1 rode paprika
- 4 zoetzure komkommerrepen uit een pot
- 2 sjalotjes
- 150 gr salami aan een stuk
- 6 frankfurter worstjes
- 250 gr jonge goudse kaas
- zout
- 3 el zure room (dressing)
- 2 el ciderazijn (dressing)
- 3 el fijngeknipte bieslook (dressing)
- vers gemalen peper (dressing)
Variatietips
- Serveer dit gerecht als hoofdgerecht voor 4 personen of als buffetgerecht voor 8 personen.
- Serveer de salade op kamertemperatuur en garneer deze met het restant van de bieslook.
Bereiding
Stap 1
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar in ruim kokend water met zout en klein beetje olie tegen het plakken.
Stap 2
Giet de macaroni onder koud stromend water in een vergiet af en laat het goed uitlekken.
Stap 3
Snijd de paprika en komkommerreepjes in kleine stukjes.
Stap 4
Pel en snipper de sjalotjes.
Stap 5
Snijd de salami eerst in plakken en dan in repen.
Stap 6
Snijd de Frankfurters en kaas in reepjes.
Stap 7
Maak een sausje van zure room, azijn, peper en 2 eetlepels bieslook en schep die door de macaroni.
Stap 8
Schep de rest van de ingrediënten erdoor en laat de salade ca. 1 uur in de koelkast intrekken.
Variatietips
- Serveer dit gerecht als hoofdgerecht voor 4 personen of als buffetgerecht voor 8 personen.
- Serveer de salade op kamertemperatuur en garneer deze met het restant van de bieslook.