Ingrediënten
- 100 gr kipfilet (gegaard) per persoon
- 100 gr (volkoren) pasta liefst penne
- beetje olijfolie
- 2 el witte wijn azijn
- 200 gr kerstomaatjes
- 20 gr verse basilicum
- paar zwarte olijven
- versgemalen zwarte peper
Variatietips
- Serveer het warm als hoofdgerecht met een verse sla.
- Als lunchgerecht is het ook koud lekker maar neem dan een kleinere portie.
Bereiding
Stap 1
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking al dente.
Stap 2
Hak de basilicum, snij de tomaatjes door midden en hak de olijven in kleine stukjes. Snij de kip in reepjes.
Stap 3
Laat de pasta uitlekken en doe het in een schaal. Meng de olijfolie en wijnazijn door elkaar en schenk dit over de warme pasta. GOED MENGEN!!
Stap 4
Schep de kip, tomaatjes, basilicum en olijven door de pasta. Strooi er versgemalen zwarte peper overheen.
Variatietips
- Serveer het warm als hoofdgerecht met een verse sla.
- Als lunchgerecht is het ook koud lekker maar neem dan een kleinere portie.