Ingrediënten
- 1 bussel asperges
- 200 a 300 gram pasta
- 2 artisjokken (gekookt) of 1 blik
- olijfolie
- 75 gr olijfolie
- fijngesnipperde basilicum
- aardbeiensalade:
- 250 gr aardbeien
- 2 a 3 tomaten
- 3 el fijngesneden rode ui
- 3 el fijngesneden lente-ui
- 4 el balsamicoazijn
- 2 el ahornsiroop
- versgemalen zwarte peper
- zout
Variatietips
- Voeg koude vleesrestjes toe vb kippenblokjes.
Bereiding
Stap 1
Snij de aardbeien in kleine blokjes. Doe dit ook met de tomaten. Meng voorzichtig met de overige ingrediënten. Voeg eventueel nog wat balsamicoazijn toe indien u de salsa iets vloeibaarder wil. Zet de salsa in de koelkast terwijl u de salade maakt.
Stap 2
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en zet ze opzij.
Stap 3
Kuis de asperges, kook ze gaar en laat afkoelen. Snij de afgekoelde asperges en de artisjokken in stukjes en meng met de pasta, Parmezaanse kaas, basilicum en wat olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Schik de salade op een bord en schep er wat van de frisse salsa over.
Variatietips
- Voeg koude vleesrestjes toe vb kippenblokjes.