Ingrediënten
- 300 a 350 gram dunne pasta
- 2 a 3 laurierblaadjes
- 2 a 3 chorizoworstjes of gehakt voor 2
- 1 ui, fijngehakt
- 1 groene paprika zonder zaadjes, gehakt
- 4 a 5 teentjes knoflook
- 3.5 dl tomatenpassata
- 3.5 dl kip/vlees of groentebouillon
- 0.5 tl komijnpoeder
- 0.5 tl milde chilipoeder
- 1 snufje gedroogde oregano en basilicum
- 350 gr geraspte pittige kaas
- 2 el gehakte verse koriander
Variatietips
- Voeg naar keuze groenten toe aan de schotel.
- Vervang de chorizo door kip, gehakt,...
Bereiding
Stap 1
Laat de pasta in kokend water met laurierblaadjes gaar worden. Giet de pasta af en gooi de laurierblaadjes weg. Spoel de pasta af om overtollig zetmeel te verwijderen en laat uitlekken.
Stap 2
Bak de chorizo of het gehakt in een koekenpan in wat olijfolie of boter. Voeg zodra die bruin worden de ui, paprika en knoflook toe. Bak het geheel onder af en toe roeren en voeg de tomatenpassata, bouillon, zout, komijnpoeder, chilipoeder, basilicum en de oregano toe.
Stap 3
Laat het geheel pruttelen tot de groentjes goed zacht zijn en de tomatensmaak goed heeft kunnen trekken in de saus (30 a 45min). Neem de pan van het vuur en kruid eventueel verder naar smaak met peper en zout.
Stap 4
Doe de pasta (hier kan je eventueel ook wat boursin onder mengen) in een ovenschotel, schenk er de saus boven (of meng de saus al met de pasta zonder boursin dan en giet in ovenschotel) en maak de bovenkant glad met een lepel. Strooi er de kaas over en bak in een voorverwarmde oven op 200° in ongeveer 15 minuten lichtbruin.
Stap 5
Strooi er voor het serveren de gehakte verse koriander over.
Variatietips
- Voeg naar keuze groenten toe aan de schotel.
- Vervang de chorizo door kip, gehakt,...