Ingrediënten
- 300 gr pasta
- zout
- 1 a 2 wortels
- 1 kleine courgette
- boter
- 5 a 6 eetlepels gemalen hazelnoten
- 100 ml groentebouillon
- 300 a 400 gram gemalen kaas
- verse fijngesnipperde tuinkruiden
- eventueel wat room
Variatietips
- Meng er gebakken reepjes kipfilet onder.
- Je kan deze saus ook maken met champignons of cantharellen i.p.v. hazelnoten.
Bereiding
Stap 1
Kook de pasta al dente.
Stap 2
De wortel en courgette in fijne reepjes of blokjes snijden en gaar stomen, stoven of koken.
Stap 3
Boter verhitten in een pannetje en er de gemalen noten in roosteren. Het geheel met de groentebouillon blussen en er de kaas bijdoen.
Stap 4
De saus goed roeren tot de kaas is gesmolten en ze is ingedikt (hier kan je eventueel een scheutje room bijdoen of ze binden met maïzena of witte sausbinder).
Stap 5
Meng er de tuinkruiden door en roer goed om.
Stap 6
Meng de pasta met de courgette en wortel, schep op een bord en giet er de noten-kaassaus over.
Variatietips
- Meng er gebakken reepjes kipfilet onder.
- Je kan deze saus ook maken met champignons of cantharellen i.p.v. hazelnoten.